Welkom bij WellTouch therapie

APM-Penzel therapie     Akupunktmassage volgens Penzel

De therapie is gericht op het zelfgenezend vermogen van de mens.
Vooral bij patiŽnten met chronische klachten, waar de oorzaak niet op fysiek of psychisch niveau blijkt te liggen kan APM goede resultaten geven..
Het is een behandelmethode met behulp van een  metalen staafje, waarmee de meridianen die door ons hele lichaam lopen worden gestimuleerd. APM is een zeer zachte methode, en daardoor ook zeer geschikt voor hen met een verminderde weerstand, ouderen en hele jonge mensen.

Een belangrijke waarde van de APM-Penzel therapie is litteken behandeling. Littekens kunnen enorme stoorvelden zijn voor uw gezondheid. Als we over littekens praten hebben we het niet enkel over de operatie-littekens, maar ook de littekens die gevormd worden door de pokkenvaccinatie of het inknippen/scheuren bij een bevalling. Bij de APM behandeling gaan we opzoek naar storende littekens en poberen deze stoorvelden op te heffen.   

Deze methode kan werken bij een zeer gevarieerd klachten schema.
Het is gebleken dat APM verbetering kan geven, bij de volgende ziekte beelden:

- Rugklachten                         - Bewegingsbeperkingen
- Migraine                              - Slaapstoornissen
- Hoofdpijn                            - NeuralgieŽn (zenuwpijnen)
- Doorbloedingsstoornissen    - Stress- en spanningsklachten
- Burn-out
- het gevoel geen fut te hebben, niet ondernemend of energieloos zijn.

De eerste afspraak bevat een uitgebreide take-in, en proberen we samen het probleem te analyseren.  Waarna de eerste behandeling volgt.
Aan de hand van wat u de daaropvolgende 48 uur waarneemt beslissen we of we verder gaan met de therapie of niet.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de te behandelen klacht.
 
De Penzel methode is een absoluut gelijkwaardige methode met de klassieke naald acupunctuur. Het behandelspectrum van APM volgens Penzel reikt nog verder dan de indicatiegebieden van de klassieke acupunctuur. Omdat het meridiaansysteem, dat de hele mens omvat, in het middelpunt van deze alomvattende therapie staat en niet slechts het enkele acupunctuurpunt. Via de APM therapie wordt de levensenergie ofwel Chi behandeld.Er wordt veel aandacht besteed aan littekenbehandeling. terug